Login
 
Main Data
Author: John Abrams
Title: Coronavirus(The Invisible Killer)
Publisher: Libera Publishing
ISBN/ISSN: 9783969171707
Edition: 1
Price: CHF 2.00
Publication date: 01/01/2020
Content
Category: Lexika/Wörterbücher
Language: Albanian
Technical Data
Pages: 194
Kopierschutz: Wasserzeichen
Geräte: PC/MAC/eReader/Tablet
Formate: ePUB
Table of contents
Coronavirus disease (COVID-19) is a communicable disease caused by a newly discovered coronavirus. On March 11,The World Health Organization (WHO) has declared a pandemic, which causes a sickness known as COVID-19 that has spread vastly to nearly every country. The virus has killed more than 128,000 people and infested more than 2 million This book provides detailed information on the origin and history strain that causes COVID-19 .The countries and territories affected by and their responses, measures to manage, aid and preventing the spread of the ongoing pandemic .Detail insights are given to signs and symptoms, the causes, diagnosis that is associated with the transmission, workplace hazards, the use of medications, experimental treatments, handling and supporting mental health conditions, reinfection ,the social impact and the crusade of misinformation in the world. The manuscript answers vital questions regarding: What is the novel coronavirus? Should I be Tested for coronavirus• How do you catch the coronavirus? Can coronaviruses be transmitted from person to person? • What happens if you catch the coronavirus? Is there a treatment for a novel coronavirus? • Why are people worried about catching the coronavirus? • Is there any cure for the coronavirus? What can I do to protect myself? •Why are there a lockdown within countries? • What can I do to help with this pandemic? • What's the economy of world future? 'This disease is shifting lives across the globe and will have a lifelong effect on us all' A Portion of Royalties from this book will be donated to medical charities supporting with the international response to this pandemic.

Faqja e autorit'Autori'.'Ju lutem blini librin tim, u kam borxh njerëzve para'.
Table of contents

PËRMBAJTJA

PËRMBAJTJA 1

Pjesa e pare 5

SARS 7

History 9

Virologjisë 10

Pjesa e dytë 11

virologjisë 13

Epidemiologjia 19

PJESA E TRETË 20

Shenjat dhe simptomat 23

Cause 25

Pathophysiology 27

Diagnoza 28

patologji 46

Parandalimi 47

Workplace kontrolle të rrezikut për COVID-19 49

për Menaxhimin e 55

Trajtimi eksperimental 58

Pjesa e katërt 63

Parandalimi dhe administrimi i kushteve të shëndetit mendor 65

Reinifikimi 68

Histori 69

Epidemiologjia 69

Shoqëria dhe kultura 72

Sta tistika 79

Mjekësi 81

Qeveria 86

Kërkime 94

kandidatët terapeutikë 101

Strategjitë 105

Iniciativat për provat klinike 106

Pjesa pesë 108

Vaksina 109

mëparshme përpjekjet vaksinë koronavirus 110

trajtimet pas infektimit 113

COVID-19 medikament repurposing të kërkimit 115

Anti-cytokine storm 119

pasive antitrup terapi 120

Pjesa gjashtë 121

Epidemiologjia 123

raste 131

Vdekje 132

Diagramet 133

kohëzgjatja 137

Imazhe 140

Menaxhimi 145

Përgjigjet ndërkombëtare 156

Ndikimi 161 Të

punojmë së bashku 169

Faqja e të drejtave të autorit

Ndërsa çdo masë paraprake është marrë në përgatitjen e këtij libri, botuesi nuk merr përgjegjësi për gabime ose lëshime, ose për dëmet që vijnë nga përdorimi i informacionit të përmbajtur këtu.

CORONAVIRUS (Vrasësi i pavërtetë)

Botimi i parë. 15 Prill 2020.

E drejta e autorit © 2020 Libera Botuese.

Shkruar nga John Abrams.

Coronavirus

Vrasës i padukshëm

John Abrams

Me kaq shumë paqartësi dhe shqetësim rreth koronavirusit të romanit të fundit, është e lehtë të ndjehemi të pafuqishëm - por ka diçka që mund të bëjmë të gjithë për të ndihmuar në luftën kundër tij. Përveç mbajtjes së sigurt dhe udhëzimeve vijuese nga ekspertët mjekësorë, ne të gjithë mund të bëjmë pjesën tonë për të marrë ndihmë për njerëzit dhe rajonet që janë prekur.

Me mbledhjen e fondeve për përpjekjet për lehtësimin e koronavirusit, ose dhurimin e një fondi të ndihmës koronavirus, ne të gjithë mund të bëjmë pjesën tonë dhe të ofrojmë mbështetje dhe ndihmë të nevojshme. Me rritjen e numrit të zonave të karantinës, individët në këto zona kanë nevojë për ndihmë thelbësore mjekësore dhe sende të përditshme për të kapërcyer këtë kërcënim të ri.

Të përparosh dhe të ndihmosh tani është thelbësore për tu siguruar që të gjithë janë të përgatitur për zhvillime të reja. Shtë e rëndësishme të bëni diçka tani. Vetëm 1 dollarë ose më pak mund të na ndihmojnë të vazhdojmë punën tonë.

Na mbështesni përmes PayPal Këtu:

https://bit.ly/paypal-covid-19

BËNI NJË DONACION PËR PayPal me Skanimin e Kodit QR më poshtë

Pjesa Një

Sindromi i Rendit Akut të Rendit Koronavirus Sindromi i

rëndë akut i frymëmarrjes koronavirus(SARS-CoVoseSARS-CoV-1) është një llojviruseshqë shkaktonsindromë të rëndë akute të frymëmarrjes(SARS) .Ajo është njëzarf,me sens pozitiv, menjë fije floku Virusi ARN icili infektonqelizat epitelialebrenda mushkërive. Virusi hyn në qelizën pritëse duke u lidhur mereceptorin ACE2. Ai infektonnjerëzit,lakuriqëtdhecivet e palmës.[6]

Më 16 Prill 2003, passhpërthimit të SARSnëAzidhe çështjeve dytësore në ndonjë vend tjetër në botë,Organizata Botërore e Shëndetit(OBSH) lëshoi një njoftim për shtyp duke thënë sekoronavirusi iidentifikuar nga një numër i laboratorëve ishte shkaku zyrtar i SARS .Qendratpër Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve(CDC) në Shtetet e Bashkuara dheMikrobiologjisë National Laboratory(NML) në Kanada identifikuar  SARS-covgjenominnë prill 2003.Scientists nëUniversitetin ErasmusnëRoterdam,Holandë tregoi se SARS koronavirus plotësuarpostulatet e Kochut-sëduke e konfirmuar atë si agjent shkaktar. Në eksperimentet,makaket einfektuara me virusin zhvilluan të njëjtat simptoma si viktimat e SARS njerëzore.

Një pandemipër shkak tësëmundjes së koronavirusit të ri në 2019tregoi shumë ngjashmëri me shpërthimin e SARS, dhe agjenti viral u identifikua si një lloj tjetër ikoronavirusit të lidhur me,SARSSARS-CoV-2.

SARS

S

ARS, OSESINDROMI I rëndë akut i frymëmarrjes, është sëmundja e shkaktuar nga SARS-CoV. Shkakton një sëmundje shpesh të rëndë dhe shënohet fillimisht nga simptomat sistemike tësëdhimbjesmuskujve,dhimbje kokedheethe, e përcjellur në 214 ditë nga fillimi i simptomave të frymëmarrjes, kryesisht kollë,dispnedhepneumoni. Një gjetje tjetër e zakonshme në pacientët me SARS është një rënie në numrin e limfociteve që qarkullojnë në gjak.

Në shpërthimin e SARS të 2003, rreth 9% e pacientëve me infeksion të konfirmuar SARS-CoV vdiq. Shkalla e vdekshmërisë ishte shumë më e lartë për ata mbi 60 vjeç, me shkallën e vdekshmërisë që afrohej 50% për këtë grup të pacientëve.

elektron mikroskop imazhi e SARSvirion

Virus...